Philippe Spiesser masterclass

Header
Philippe Spiesser
Title

Philippe Spiesser Masterclass

Details
Sold out!
Venue

Masterclass met Philippe Spiesser op 10 december vanaf 10u.
Masterclasses zijn eenmalige momenten waarbij gerenommeerde toondichters hun ervaring, kennis en passie delen met minder ervaren artiesten. Binnen ons werkingsveld zetten we in op dit essentiële onderdeel van het onderricht en organiseren daarom ontmoetingen met vertegenwoordigers van het hedendaags repertoire.
.
De percussionist Philippe Spiesser is bovenal een boeiende en atypische vertolker. Hij is levendig en geestdriftig en reproduceert tal van nooit vertoonde ervaringen en ontmoetingen met ‘makers’ uit alle kunsttakken. Als gepassioneerd musicus put hij inspiratie uit het contact met andere artistieke disciplines, zoals dans, theater, beeld en elektronica, hetgeen op zijn beurt nieuwe werken voortbrengt. Hij heeft zich voornamelijk toegelegd op het oeuvre van Philippe Hurel, Pierre Jodlowski, Bruno Mantovani, Michelangelo Lupone, Elzbieta Sikora, C.Lauba, Bruno Letort en Denis Dufour.
Sinds 2012 is hij ‘artist in residence’ in het Centro Ricerche Musicali in Rome, waar hij actief deelneemt aan het onderzoek van de transformatie van akoestische instrumenten door middel van elektronica. Voorbeelden hiervan zijn de Feed Drum en SkinAct, beiden bedacht door componist en onderzoeker Michelangelo Lupone. Hij zal deze resultaten van het onderzoek, door hem “verhoogde percussie” genoemd, onder de aandacht brengen van de studenten en hen zo nieuwe mogelijkheden aanreiken om instrumenten te benaderen.