L. JACOBS interview

Een van onze favoriete solodebuten van vorig jaar? Ongetwijfeld 'Enthusiasm' van Lennert Jacobs. Met percussie, keys, beats en synths zweeft de muzikant van The Germans en MDC III tussen Eno en Lynch, tussen klassiek en experiment, tussen gedurfd en organisch.

Beeld u in dat u erbij was toen Bowie met Eno de studio inkroop in Berlijn, en Lynch en The Residents ook langskwamen. Zo klinkt ‘Enthusiasm’ van L. Jacobs ongeveer, en daar werden wij enorm enthousiast van. Maar vooral heeft Jacobs zijn eigen sonische lens en dat levert een zeer spontane plaat op die ondanks het experimentele gehalte lekker in het gehoor ligt. En dat meer dan een halfuur lang. Onze favorieten? Ongetwijfeld "The Mission", "Don't Be Funny" en "Hellbender II".
Als we in zijn gezellige woonkamer een rondleiding krijgen in zijn uitgebreide platenkast, verbaast ons die veelzijdige sound niet. Van jazz tot de betere soundtracks, van Neil Young tot Talking Heads, en de betere Belgische, Aziatische, Afrikaanse en Zuid-Amerikaans klanken: Jacobs heeft het allemaal staan. “Op reis worden toch wel wat platen gekocht”, zegt hij terwijl we een Japans theetje drinken. Het interview bij Jacobs’ thuis vindt begin november plaats, later zal Oorworm met de vriendelijke muzikant nog een wandeling maken in de Plantentuin. De periode daartussen was wat je voor Jacobs onzeker kan noemen: hij moest in quarantaine vanwege een risicocontact waardoor hij zijn langverwachte releaseshow in De Koer gecanceld zag worden. Maar momenteel niet meer getreurd: met MDC III heeft hij intussen een nieuwe plaat opgenomen en met The Germans werden intussen in de Ardennen de eerste demo’s voor een nieuw album ingeblikt.
We openen ons gesprek met zijn bijzonder gesmaakte optreden in het voorprogramma van Nordmann in Cactus Club. Er hing een Lynchiaans sfeertje en van begin tot einde hadden ze het publiek mee, werpen we op. “Er was veel spelplezier", bevestigt Jacobs ons vermoeden. "We hadden ook het gevoel dat het publiek gefocust was en dat is nodig voor de muziek, dat het publiek zin heeft om te luisteren. Je moet zelf
in de sfeer zitten die wij opbouwen."

Lees het interview HIER

https://www.oorworm.com/l-jacobs